Koftor Tema 43 NANCY

ooo, ni är på hugget! Många har redan upptäckt att detta häftet har släppts i Norge. Och JA, vi får in det på tisdag!
OCH de nya färgerna i Peer Gynt kommer också på tisdag.
För Er som inte är med på detta då: det är modernt med koftor nu. Koftor i alla  varianter, och då väljer SandnesGarn att släppa ett häfte med några av sina goda gamla design i ny modern tappning.
De ”hottar” upp det goda gamla Peer Gynt garnet som säkert många av er känner från för i tiden. Peer Gynt är ett fantastiskt helt outstanding bra garn. Det är inte så mycket att säga. Alla vet det, det är inte ovanligt att dra fram koftor som är 20-30 år gamla från garderoben. Lika fin idag!
Det är Peer Gynt. 100% norsk ull, 100% producerat i Norge. Norska får har ett ganska kallt klimat, ullen är spänstig och bra! Inget konstigt. Bara vanlig ull….

Nancy…i ett lite tjockare format….inte bruden på bilden! Hon heter nog något annat.
Koftan. Peer Gynt har ju stickfasthet 22 m på st 3,5 mm. Personligen hade jag nog vald att sticka PeerGynt på st 4 mm och ev. gjort en storlek mindre. Jag tycker 3,5 på Peer Gynt blir väldigt tät stickat, men det är smaksak.

Vill man ha denna koftan, fast mjukare och med lite härligt fall så kan du välja Sandnes Alpakka. Då blir det fint på 3,5 mm.

Ni har kanske sett Nancy i Mini Alpakka modell 12 från häftet Norska Ikoner Tema 35. Den är superläcker också. I detta nya häftet försöker man att få dig att tänka ut din helt egna färgkombination. Lek med färg, gör något personligt!
…och det finns Nancy till barn 2-12 år! : )
Vill man ha ännu mera färger att välja i så är Smart ett bra alternativ också. Skillnad på Smart och Peer Gynt: Smart är superwashbehandlat ull. Ullen är blandat, från Norge, Australien och New Zeeland. Den kan tvättas på 40° och finns i fler än 40 nyanser!

Nu kan man faktiskt tvätta Peer Gynt på ullprogram 30°, för stod det ju handtvätt på det garnet. Men eftersom att tvättmaskinerna har blivit så bra, så är ullprogram mera skonsamt än handtvätt! Det har jag lärt mig av the master himself, Harald som äger SandnesGarn. Han har lärt mig mycket den mannen! Han har otroligt mycket kunskap! Måste bara berätta om då han åkte med på en mässa här i Göteborg, det var väldigt roligt att se. Vi satt 6 personer runt ett bord. Några andra leverantörer och några från butik. Några lite skeptiska för vad han gjorde där. Det tog 10 minuter så satt alla framåtlutade mot Harald med stora ögon och öror och lyssnade! Det såg väldigt roligt ut!
Vad vill jag säga med det då? Bara att han vet vad han håller på med, det är noggrant övervägde beslut tagna vad gäller produktion. Rent och schysst.

Ja, i helgen har jag 2 häften till då att lägga in! Nya Mandarin till barn och det nya LINE häftet. LINE häftet kommer till butiken nästa fredag, med 9 nya färger!
Hej så länge och god natt!!!
Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Sandnes och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.