Tova, spinna och syslöjd i 3:an

Idag har jag varit med i en syslöjdslektion för 3:e klass.
Det handlade om ull, mitt favoritämne! Först fick vi kardor och ull och fick karda lite ulltussar. Sedan skulle dom rullas i handen till små bollar i varmt såpavatten hårt hårt länge lääääänge…..okej. Done it, seen it, tried it…..har inget tålamod för sådant. Men kul att testa!
Så tog fröken fram en slända och visade hur man kan spinna på den, den enda av barnen som ens ville testa den var min son….mammas pojk… ; )
Och så testade jag då, och resultatet blev bilden längst upp! Hmmm, inget att sälja direkt.

Jag skall nog hålla mig till maskinspunnit garn som man bara tvättar i 40°  i maskin. Fort gjort!
Och då skall jag berätta om en bra grej, möjligtvis att jag har nämnt det förut. Men det kommer ju in många småbarn i butiken som vill ha garn att fingervirka i och jag tipsar om Fritidsgarn då. Fritidsgarn är 100% ull som inte tål maskintvätt, hyfsat billigt garn. Det finns i nästan 50 färger och om barnen fingervirkar metervis av långa korvar så kan man slänga in korvarna i tvättmaskinen med vanligt tvättmedel, ett par jeans och ett VANLIGT 40° tvättprogram.
De är fina tovade korvar när de är färdiga och nu kan man rulla dom som en spiral, lägg på textillim att limma fast det. Välj storlek för grytunderlägg eller sittunderlägg. Korvarna kan klippas på längden om de är för långa, det händer inget.
Jag skulle verkligen önska att jag hade ett exempel att visa här, men mina barn fingervirkar inte.  Men jag har kunder som har gjort det, och barnen blir superstolta. För det blir riktigt fina grejer!

Detta är de senaste färgerna som kom in i Fritidsgarn, och vill man själv ha snygga sittunderlag att ta med sig ut kan man ju passa på att ge barnen matchande färger och heja på att det blir långa korvar!  De mest populära färgerna bland barnen är de som är mixade!
Jag har nu på morgonen ”städat” i dessa färger i webbshoppen. 49 färger! Ibland så missar jag att lägga in färger på vissa garn, och Ni måste verkligen fråga om Ni saknar en nyans till något. Den kan mycket väl finnas.

BUTIK/WEBBSHOP INFO för speciellt intresserade….
Här är min nya lokal…det skall läggas nytt golv och jag skall måla. Jag kommer att vara inflyttad här den 1:juni.
Detta är på det gamla garveriområdet i Floda. En kort avstickare från motorvägen, och 5 minuters promenad från tågstationen i Floda.
Och vad sker med butiken nu då?
Det vet jag inte i dagsläget. Jag har 3 personer som är intresserade och funderar på att köpa den just nu. Det är ju mycket som skall klaffa om man plötsligt skall säga upp sig från ett säkert jobb för att starta eget. Och det fins lite olika alternativ som kan hända:

1: Det blir en person som vill driva butiken, och ha ett samarbete med mig. Vi kan ha en stor del av sortimentet som är samma. Vi kan göra en del samarbete/inköp. Butiken i Alingsås vill fortsätta som förut och man kan få tag på mina beskrivningar/idéer/garn där. Då kommer jag att ha mycket begränsade öppet tider i min nya lokal i Floda. =GarnTua fortsätter som förut

2: Det blir en person som vill driva butiken på torget med sitt eget namn och koncept. Detta är också mycket spännande. Ju större utbud för er kunder, ju bättre!  Vi kommer att vara vänner och säkert ha utbyta av varandra. Men jag blir friare till att eventuellt ha mera öppettider i min nya lokal i Floda.  =GarnTua flyttar till Floda

3: Det blir ingen. Väldigt trist, men det återstår att se om någon har möjligheten. = GarnTua flyttar till Floda

Min plan är att skriva på min hemsida på sidan KONTAKT mina öppettider för den nya lokalen efter 1/6. Dessa öppettider kommer att variera efter säsong.
Jag tror att det är en del webbshopskunder som bor lite längre ifrån som är intresseade av att komma till mig, och därför kommer jag nog att ha kanske en hel helg i månaden öppen. För folk som är ute och åker. Jag kommer troligtvis att ha öppet en eftermiddag/kväll i veckan, men det kommer att vara flexibelt. Och jag vill att kunder alltid skall kolla på hemsidan innan man tar turen.

Jag tycker detta är väldigt spännande, men det tar mycket av mina tankar dessa dagar. Vi får typ 10 frågor varje dag om detta i butiken. Folk är oroliga, och jag kan inte svara på något ännu.

Ni får jättegärna tycka till. Jag publicerar inte era åsikter…

Ikväll blir det stick kafé! Det gleder jeg meg til! Mvh. Mia  : )

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Butiken, Okategoriserade, Sticktips och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.