TEMA 42 strumpor & vantar

Idag har detta kommit….och det är så fint! Det kan väl inte bara vara mitt norska hjärta som tycker det? Jag får en känsla av att traditionella mönster blir mera och mera populära, och i detta häftet har man verkligen allt man behöver för att sticka massor av olika varianter på sockor och vantar till hela familjen! Klicka på bilden för att se alla modeller.
Det kostar 50:-, då får man med alla beskrivningar . Man måste köpa minst 2 nystan garn också då…för att få köpa häftet. Norsk text, och ordlista medföljer. Ni är alltid välkomna att fråga om det är något, så det borde inte vara något problem att våga prova!

Väldigt mycket är stickat i Sisu Superwash i detta häftet, det har precis kommit in 9 nya färger, och 5 gamla skall ut av sortimentet.
I går kväll satt jag och ”städade” i Sisufärgerna i webbshoppen, jag gillar att det ligger i färgordning. Ni vet som man sorterade sina färgpennor när man var liten! Och i webbshoppen får jag panik när det ser ”stökigt” ut, om färgerna ligger huller om buller, så jag är ganska så nöjd med Sisujobbet igår! Klicka HÄR om du vill se alla 40 färger i Sisu!
Längst ned ligger de färgerna som jag säljer ut (REA!) .
Det har blivit prishöjning på råvaror nu (dvs att alla garn också höjs i pris från leverantörerna). Detta kommer ni nog att se överallt framöver.
Här ser Ni några av de nya färgerna. Jag tycker det är mycket pasteller framöver…fina….

Modell nummer 22. Blomma med krull…finns även knästrumpor. Dessa stickas i Sisu, de blir slitstarka, varma och man kan välja mellan 40 färger, så det finns många möjligheter att skapa sin helt egen färgkombo!

Modell 10  strumpor i Sisu. Stickas på stickor 2,5 och 3 mm. 27 m = 10 cm på st 3. Finns i stl från 6 år – herr.
Å, jag vet inte vilka modeller jag skall visa här. Det är så många fina! Dessa är också i Sisu, en ny melerad lila 5500 med ett nysta vitt. Det räcker med ett nysta av varje från barn – dam storlek. Dessa ser ut som ”false linen stitch”. Det fick jag lära mig av en kund från Bergen som firade julen i Alingsås. Hon kom in och visade. Om man stickar runt så är varvet med det melerade garnet 1 rm, 1 am. Sedan 1 varv enfärgat med rm. Nästa varv med melerat stickar man rät över den aviga och avig över rät. (Som moss stickning på vartannat varv.)
Jag gör en tubhalsduk på detta sättet nu som jag snart kommer att visa fram…
Jag återkommer även med lite tips om alpakka strömpegarn som också kom in i 6 nya färger idag, som också är med i detta nya häftet.

Hej så länge….
Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Okategoriserade, Sandnes och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.