Kashmirmössa ´SNÖ´

´SNÖ´
100% Cardiff Cashmere. Kit 399:-
Jag är inte så förtjust i att namna mina grejer, men det är ju lite praktisk. Och ibland lite fint. Ibland bara vanskelig och krystat.
´SNÖ´ får denna heta för att när jag satt och stickade den så glittrade de vita rosorna och påminde om hur snön glittrar på mörka vinternätter.

Mössan är stor och pösig. den är 30 cm lång. Detta är mössan som den lilla killen blev så förtjust i så tanken är UNISEX, i alla former. Herr, dam, flick och pojkmössa. Det följer med en vit glittertråd till stjärnorna, men en mann kanske inte vill ha det, då kan man använda bara den vita kashmiren som följer med i kitet.

Man kan köpa mönstret löst för 20:- med valfritt garn. Jag skulle rekommendera Sandnes Alpakka isåfall. Alpakka har ju också en fin tyngd som ger mössan ett fint häng. Med vanligt ullgarn blir inte mössan alls likadan.

…och idag kom säljaren från LanaGrossa förbi. Sist han var här så var det översvämning i Alingsås. Idag…ja RIKTIGT ordentligt ruskevär!
Så jag tror det är honom….Flemming kommer, det blir extremväder!  Haha!


Iallafall så är LanaGrossa så sjukt professionella. Så gigantiskt stora med så fantastisk många fina kvaliteer. Designen är catwalk klass, och jag blir helt pirrig efteråt, och kan knappt vänta på detta!
Kolla gärna LanaGrossas hemsida så förstår Ni vad jag menar.
Jag kan bara välja en liten liten del av detta. Så det kommer en liten, men helt fantastisk bok med många fina beskrivningar. Det är använt 3 olika kvaliteer, som jag beställde (bomullskvaliteer, men annorlunda. Inte vanliga!). Boken kommer först på danska, och jag hoppas på en svensk text sedan i vår. Men danska är absolut inte omöjligt att sticka efter. Ordlista har jag!

JAjajajajjaaaaaaaa…..
Jag måste sticka färdigt mina 2 vintertröjor nu….våren är runt hörnet för mig!!!!!!

Hej så länge!

Mia

Det här inlägget postades i Nya garn & häften, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.