GARBO

GARBO

När Astrid och jag hade börjat sticka på Waves så var inte planen att göra många tröjor. Men vi tyckte båda att det var så himla roligt, så vi bestämde oss för att göra 3….eller kanske vi skall göra 5!?
Vi kan göra en var sin egen modell också. Utan att berätta för varandra vad vi väljer!
Ja, vilken rolig idé. Så jag plockade ihop till GARBO och Astrid till SMOOTHIE utan att vi visste vad den andra gjorde.
Namnen har vi hittat på gemensamt efteråt.

GARBO är en lite avvikande modell då den är stickat i Mandarin Medi istället för Mandarin Petit. Och det är ingen Suri Alpacka med, istället valde jag att ha bara en KidSilk tråd ihop med den lite tjockare bomullen.
Kvaliteen blir väldigt mjuk och skön, och den blir inte lika varm som de tröjorna som är stickade med Suri Alpacka. Så klarar du inte av för varma tröjor kan du utgå ifrån denna.

Det är som sagt väldigt lätt att göra dessa tröjor större. Står det att 14 maskor = 10 cm, så behöver du att lägga på 7 maskor på varje stycke så blir hela tröjan 10 cm större i vidden. Bara för att det är raka stycken så kan du följa beskrivningen till punkt annars.
Men vill du göra den större kan du komma att behöva mera garn. Detta är inte alltid lika lätt att beräkna, och oftast i stickning så blir det lite chansning.

Nu är det bara en kvar, som heter STREET.

God söndag alla stick och virkvänner!

/Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.