SandnesGarn

GarnTua älskar SandnesGarn! För att de producerar 92% av alla garnen de har, lokalt i Norge. Inte för att det just är Norge, men för att det inte är i Asien. Och ju längre norrut vi kommer på denna sidan av jorden dess hårdare är kraven på skydd för båda människor och naturen. Det är stränga krav på vilka färgämnen man får använda och SandnesGarn gör altså 92% av all sin produktion i Sandnes på vestlandet i Norge.
Och nu skall jag chockera er lite….de omsatte för 190 miljoner kronor i 2013! Det bor 4,5 miljoner människor i Norge….

Och såhär som på bilden ser det ut där!
Ja, det är så vackert. Den senaste Leila Hafzi Vol 3 är nu klar med norsk text, alldeles strax klar med svensk text också. Hela katalogen är som en vacker fotobok från Norge, och för mig som är norsk tänker jag bara på Freia melkesjokolade när jag ser bilderna. Helt hopplöst!
Så i webbshoppen har jag skamklippt alla bilder så små som det bara går så man verkligen kan se plaggen. Det är helt omöjligt på de fina naturbilderna i katalogen.  Men, det är en bonus för alla som beställer hem katalogen….vackert vackert….
Så nu har jag lagt in hela katalogen, som sagt helt skamklippt…

En katalog till är helt klar för hösten och det med svensk text, det är nya Smart till barn 1409. Superfina barnplagg i Smart 100% superwash ull, och det som är bra att du kan lika gärna sticka dessa plagg i Mandarin Medi (100% bomull), Alpakka, Duo (55% merinoull/45% bomull) eller Merinoull….superbra.

Det har kommet 5 nya färger i Smart för denna säsongen, såhär ser de ut! Nu fins det 49 färger i Smart


-och för er som är lite nya med SandnesGarn så är GarnTua ”specialist” på SandnesGarn i Sverige!  Vi kan fixa det mesta som handlar om SandnesGarn och svara på frågor. Leta upp gamla mönster och ge stickhjälp.
Vi har 19 av SandnesGarns olika kvaliteer och vi har alltid uppdaterade färgkartor.

Det är förresten Smart jag använder till min nya virkade filt som skall heta Lake! Den är snart klar nu…
och vet Ni. Jag kanske skall ha en monter på Syfestivalen i Älvsjö i oktober!  Å, vad spännande. Jag vet inte om jag har fått en monterplats ännu, men ….hoppas.

Merinoull är en ny kvalitet för SandnesGarn, och idag fick vi in några färger av det. Det kostar 55:- /50 gram. Det är merinoull från Syd-Amerika vilket jag tycker är superbra. Highlandwool från SydAmerika är mycket mjukare och fluffigare än ull från Australien och Nya Zeeland.
Vi har inte tagit in hela färgkartan än, för vi har ju redan en merinoull inne som vi säljer ut till ett bra pris. Så passa på om du vill ha bra pris för ett fint helårsgarn. Extra Merino 40:- nystat!

Ja, det är högtryck om dagen….Kajsa har semester, och jag ser mycket fram emot att hon kommer tillbaka! Så jag kan få bruka mera tid på att tänka, fota, sticka och blogga….

Ha det fint så länge. //Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Okategoriserade, Sandnes och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till SandnesGarn

Kommentarer inaktiverade.