LINE

…det var i tisdags…jag började jobba igen efter min sista semestervecka. Hade varit en sväng i Dröbak i helgen och fick låna min mammas LINE tröja. Jag gillar den skarpt! Har ju sålt till flera stycken i olika färgkombinationer, men inte sett så många.
Den är fin! Och skön. Klickar du på bilden så kommer du till sidan med hela häftet, och denna tröja är nummer 15.
I storlek M är garnkostnad ca 500:- . LINE från SandnesGarn

Så i tisdags var barnen hemma och jag skulle få fotat lite grejer. Jag tog med mig minstemann ned till sjön med kamera. Han var jätteduktig, och fotade sin morsa för en tia. Det är billigt.
Men, jag var inte riktigt helt nöjd. Så han fick fota lite inne också, så man ser färgen och strukturen bättre!
…ja, men detta blev väl bra!
Så skulle vi en tur till osteopaten med största killen. Minstemann spelar I-pad och jag stickar medans Elliot ligger på britsen. Jag stickar och tittar samtidigt på ärmen på min tröja….tittar….
Titta ni också!

Ja, jag har gjort det igen! Tagit på mig tröjan med avigsidan ut och fotat!!!!
Jag sa inget, men började nästan skratta där inne….
När vi kommer i bilen berättar jag för dom, och minstemann är inte intresserad av att fota mera idag, han har fått sin tia!  Då blir det en tia till då, när Elliot också skall fota morsan!
Jepp, såhär är det den skall vara!
Men allvarligt talat så är den ju lika fin på avigsidan! Eller hur!?
Detta är ju en av fördelarna med att sticka på rundstickor. Det blir bara 1 hål under varje ärm som man måste sy ihop. Och tröjan får 2 sidor!
Jag vet att det pratas lite om ovanifrån och ned tröjor. Och jag har stickat några sådana själv. Bland annat den sista herrtröjan jag gör kommer att vara stickat ovanifrån och ned.
MEN nedifrån och upp är bättre!!!
Varför? För att på ovanifrån och ned så sitter man och vrider runt hela arbetet på vartända varv man stickar på ärmarna. Det är ju en himla massa ”vevande” med stickningen.
Mycket bättre att sticka bålen för sig och ärmarna för sig och SEDAN sätta ihop delarna och bara sticka oket.
Tycker jag då….ovanifrån och ned är väl helt ok på superlätta mohairtröjor, men annars är det inget jag skulle välja att göra.
Det är riktigt fint att blanda 2 färger av LINE garnet, svart/lila, beige/lila, beige/blå, grå/svart, ….man kan få sin helt egna personliga tröja vid färgvalet. Det finns i 12 färger. Och denna tröjan funkar ju lika bra i höst och vinter som på sommaren!

Så det är ett hösttröjetips faktisk.
Tyvärr måste jag lämna ifrån mig denna i början på september, men vi får väl se om jag skall ha en helt egen. Jag har börjat gilla LILA!!! Har aldrig gillat lila förut. Har faktiskt nästat hatat lila.
Det händer saker när man passerar 40….
…jag och min älskling Charly….ha en fin söndag! /Mia

Nu har jag bloggat lite tätt, det kommer kanske att bli lite oregelbundet framöver. Inga fasta dagar eller så. Ni får bara kika in helt enkelt, eller om ni gillar mig på Facebook så kommer det upp där varje gång jag har skrivit nytt innlägg.

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Nya garn & häften, Okategoriserade, Sandnes och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till LINE

Kommentarer inaktiverade.