Virkhjälp

Ja, nu är det så varmt att allt bara står still. Jag lämnade butiken och det var 32° ute. …jag tycker inte att det är skönt. Näh,…jag ser fram emot kyliga höstdagar! (nu tycker många av er att jag inte är riktigt klok, jag vet!) …men som tur är bor jag i ett sommarstugeområde och därav ett sommarparadis, så det var bara att glida ned i vattnet när jag klev ut av bilen helt genomsvettig! Och då kan jag stå ut denna värmen.

Jag och min goda granne Caisa har de sista dagarna setts nede på stranden för att njuta av stilla morgnar, virka, bada och prata om lite av varje.
Hon började på Menorcafilten igår och hade rivit upp det flera gånger för att hon inte fick till skarvarna.
CAisa provar på mycket av det jag gör och är väldigt duktig, och man kan tänka att , att virka en stor ruta är hur enkelt som helst. Men ibland blir det enkla det svåra.  Och det har faktiskt varit flera inne i butiken som undrar om just det.

Så jag skall försöka förklara som bäst det går.
Nu har jag börjat på en ny filt i ull, och jag visar lite illustrationer med den:

Virka varje maska igenom båda maskbågarna på föregående varv. Då blir det tätare och bättre håll i filten.

Jag avslutar varje varv med en smygmaska i toppen på den första stolpen på varvet. Detta sluter varje varv snyggt.
Om jag fortsätter isamma färg så virkar jag upp 2 lm som är 1:a stolpe på nästa varv. Och fortsätter virka åt samma håll.

Om jag skall byta färg när ett varv är avslutat. Så börjar jag alltid nästa varv i stolpen innan ett hörn!
Dvs jag virkar upp 2 lm i den stolpen och skapar 1:a stolpen på nästa varv. Här har jag dessutom vändt på filten och skall virka detta varv på ”avigsidan”. Var 2:a eller 3:e varv vänder jag håll! Vänder hela arbetet och virkar på ”avigsidan”. När filten börjar bli större blir det ingen rät/avigsida.

…ett sista tips för att få mera liv i filten är att byta färg mitt i varven! Detta gör mycket för själen i filten.

Denna filten skall förhoppningsvis också bli ett virk kit där man får med alla färger och en beskrivning. Eftersom Menorcafilten blev så populär så gör jag en i ull för hösten!

Ha det gott alla, jag hoppas att Ni fick lite hjälp av detta Ni som behövde det.
Och ja….en stolpe har bara ett omslag…det står fel i några beskrivningar som jag har lämnat ut!
ETT omslag på stolpe… I know.

Ha en finfin torsdagskväll!

Mia

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Interiör, Virkat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.