Virka i restgarner


Vaknade 05:45 och var VAKEN en morgon. Och efter min storstädning i garnena hemma så hade jag en 3 literspåse knökfull med mandarin Petit rester. För er som inte vet vilket garn det är så kan jag säga att det är det garnet vi säljer absolut allra mest av varenda sommar….år efter år.
Det är ren bomull, finns i 38 nyanser nu i år. Det är mjukt, lättstickat och kan tvättas på 60°.

Så jag tog fram virknål nummer 3,5, och började på denna…..filten!? Ja, men kan ju börja stort! Det kanske bara blir en tvättlapp. Just nu är det roligt iallafall, och jag blir glad av färgerna!
Jag virkar gärna på lite störra virknål än det man måste för då blir det så mycket mjukare och skönare. Man skulle kunna virka Mandarin Petit på 2,5 eller 3 och få det riktigt prydligt, men det gillar jag själv bäst bara på dukar och sånt som skall ligga riktigt fint och plant. Annars brukar jag rekommendera att göra det lite lösare. Virkat blir ju ändå ganska mycket tjockare än stickat.

När Ni ser på färgkartan till Mandarin Petit så tycker Ni kanske inte att de stämmer helt överens med bilden på min hög med restgarn. Mandarin har många skarpa klara fina färger, och tyvärr ser de lite dovare ut på färgkartan. Det härliga är att det finns så många nyanser i flera av färgerna. Det är ju tacksamt när man vill mixa och matcha! Och det är lätt att skapa både karamell-looken likaväl som den naturliga looken med detta garn.
Therese Tipsy-Tessie med färgglad virkning boken virkar ju mycket i Mandarin Petit.

Jag hoppas på att orka ta mig runt på denna helt tills jag har en filt, och kanske jag skall sy ett tyg på ena sidan och ha den som strandfilt i sommar……..kanske….

Ha det nu fint. Skönt att garn bara kan ligga då…., om man behöver göra annat några månader. Eller hur!?     -till och med år!

Mia

 

Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Interiör, Okategoriserade, Virkat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.